Top 5 vragen over veranda's

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Iedere week ontvangen wij van jullie vragen over veranda's in onze inbox. We hebben de 5 meest gestelde vragen in dit artikel op een rijtje gezet. Ontdek de vragen en antwoorden hieronder!

veranda vragen

Top 5 vragen over veranda's

De eerste twee vragen staan met stip op 1 en 2 als het om het aantal inzendingen gaat, de overige 3 komen ook vaak terug maar niet zo vaak als de eerste twee.

1. Heb ik een vergunning nodig voor de bouw van een veranda?

In de meeste gevallen heb je voor de bouw van een veranda geen vergunning nodig, maar het is raadzaam om altijd navraag te doen bij de gemeente. Het zou erg vervelend zijn als je begonnen bent met de bouw en je blijkt wél een vergunning nodig te hebben.

2. Hoeveel meter mag ik uitbouwen?

Dit is (zonder vergunning) 30m².

3. Kan ik ook in de winter in de veranda zitten?

Dit is zeker mogelijk, vooral wanneer de veranda glazen (schuif) wanden heeft. Wanneer je echt optimaal gebruik wilt maken van de veranda is het slim om de veranda te laten isoleren. Daarnaast helpen accessoires zoals een terrasverwarmer nog eens extra om het behaaglijk te maken in de veranda.

4. Hoeveel kost het om een veranda te laten bouwen?

Dat is een vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gebruikte materialen, eventuele vergunning, het te bebouwen oppervlak en uiteraard de vakman die de veranda bouwt. Vooral op deze laatste factor valt flink te besparen door offertes op te vragen bij verschillende vaklui. Zo verzeker je jezelf immers altijd van de laagste prijs.

5. Wat is het verschil tussen een veranda en een aanbouw?

Een veranda is altijd een aanbouw, maar een aanbouw is niet altijd een veranda. Uiteindelijk is een veranda een soort overdekt terras. Het dak kan lichtdoorlatend zijn, maar dit is niet per se noodzakelijk om een veranda genoemd te worden. Een veranda met lichtdoorlatend dak wordt ook wel een terrasoverkapping genoemd.

Staat jouw vragen hier niet bij? Laat het ons weten via een reactie!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!